Skip to content

Veelgestelde vragen

Is permanente make-up permanent?

Permanente make-up wordt ook wel semi- permanente make-up genoemd. Het is niet geheel blijvend zoals bij een normale tatoeage. Dit is ook de bedoeling, gezien de mimiek van het gezicht verandert naarmate we ouder worden. Verder kan ook je smaak veranderen. Een Touch-up (opfrisbehandeling) na 1-1,5 jaar wordt dan ook aanbevolen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Gemiddeld wordt de permanente make-up in 2 behandelingen aangebracht met een genezingsperiode van 6 weken ertussen.

Doet de behandeling pijn?

Tijdens de behandeling worden de pigmenten in de huid gepigmenteerd net onder de opperhuid. Over het algemeen wordt de behandeling niet als pijnlijk ervaren.

Hoe wordt de vorm en kleur bepaald?

De vorm en kleur worden bepaald afhankelijk van uw huidtype, haarkleur, persoonlijke wensen en de vorm van uw gezicht. Vooraf aan de behandeling worden de wenkbrauwen eerst getekend en uitgemeten zodat ze kloppen bij uw gezichtsvorm en symmetrisch zijn aan beide kanten. Als u volledig tevreden bent kunnen we starten met de behandeling.

Wanneer kom ik niet in aanmerking voor permanente make-up?

Personen die jonger zijn dan 16 jaar dienen schriftelijke toestemming te hebben van hun ouders/ verzorgers. Ik hanteer zelf een leeftijdsgrens van 18 jaar, met uitzondering op als er bijvoorbeeld een trauma is (bijvoorbeeld een litteken in de wenkbrauw). Verder zijn er een aantal ziektebeelden en gebruik van bepaalde medicijnen waarbij de behandeling niet medisch verantwoord is. Voorafgaande aan uw afspraak zal u hier naar gevraagd worden.

Hoef ik mij na de behandeling niet meer op te maken?

Dat is heel persoonlijk. Mijn visie op permanente make-up is dat er een goede basis wordt gelegd. Make-up breng je aan op de huid, permanente make-up in de huid. Het kan er dus nooit helemaal hetzelfde uitzien als gewone make-up.

Waar moet ik rekening mee houden voor en na de behandeling?

Belangrijk voor de afspraak:

 • U dient minimaal 24 uur voor uw behandeling geen alcohol te drinken, drugs te gebruiken en/of bloedverdunnende medicijnen te nemen
 •  Staat u onder behandeling van een arts of gebruikt u medicijnen, geef dit altijd door voorafgaand aan de behandeling, hier zal ik u ook naar vragen
 • Plan geen botox of filler behandelingen rondom het te behandelen gebied 4 weken voor uw behandeling
 • Doe geen cosmetische behandelingen zoals chemische peelings, microdermabrasie en laserbehandelingen ten minste 4 weken voor uw afspraak. Vermijd scrubben en doe geen peeling in het te behandelen gebied ten minste 2 weken voor uw afspraak.

Belangrijk na de afspraak:

 •  Na de behandeling zal er altijd wat wondvocht ontstaan, dit mag je na een half uur en daarna ieder uur afnemen met de meegegeven wattenschijfjes
 •  Vermijd gedurende 10 dagen zwemwater, sauna’s, stoombaden en intensief sporten.
 • Ga niet in de zon of onder de zonnebank gedurende 10 dagen, gebruik daarna een hoge SPF Factor om uw PMU te beschermen
 • Gebruik de eerste dagen geen make-up
 • Laat de korstjes zitten en krab deze niet vroegtijdig los
 •  Gebruik geen wond desinfectiemiddelen zoals sterilon of betadine

Voorwaarden

Juuls PMU is niet aansprakelijk voor schade in geval van:
 • het niet goed naleven van de nazorginstructies
 • het niet tijdig aankaarten van problemen tijdens het genezingsproces
 • het niet tijdig aangeven van ontevreden te zijn met het gewenste resultaat (dit houd in dat een klacht gemeld dient te worden binnen 2 maanden na de nabehandeling)
 • het niet gemeld te hebben dat u bepaalde medicijnen gebruikt, ziektebeelden, allergieën heeft of zwanger bent/ borstvoeding geeft ten tijde van de behandeling.

Meer weten?

Pas zodra jij tevreden bent, ben ik dat ook. Iedere vrouw is uniek, zo ook iedere behandeling. Word jij mijn volgende tevreden klant?

Back To Top